KOCAELİ / BAŞİSKELE - BAŞİSKELE KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Nis

12. Sınıf öğrencilerimizle Kocaeli Üniversitesi Aday Tanıtım günlerine katılım sağladık. Eğitim Fakültesi,Hukuk Fakültesi, Sağlık Hizmetleri MYO ve İlahiyat Fakültesini  gezerek öğretim üyelerinden bölümler hakkında bilgiler edindik.

Nis

Kariyer Günleri kapsamında mesleki deneyimlerini paylaşması adına Avukat Tuba Şen okulumuza davet edilmiştir. Hem hukuk bölümü hem de avukatlık mesleğine dair öğrencilerimiz farkındalık kazanmıştır.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. yıldönümü ve 18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümünü öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla anlamına uygun bir şekilde coşkuyla kutladık.

12 Mart İstiklal Marşı nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy u anma konulu İlde düzenlenen kompozisyon yarışmasında ikinci olan Zeynep Betül Balcı ve  18 Mart Çanakkale Zaferi konulu ilçede düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Medine Balta adlı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize böyle duygulu ve anlamlı bir programa şahit olmamıza vesile oldukları için teşekkür ederiz..

Mrt

Okulumuz 9. sınıf  öğrencileri ve öğretmenlerinin katkılarıyla Bursaya gezi düzenledik.

Mrt

Deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla öğrencileirlmizle birlikte deprem tatbikatı gerçekleştirdik.

YEŞİLAY 104 YAŞINDA!

Bağımlılığın tehlikeli dünyasında kaybolmamak adına sağlıklı yaşamı önemsemeliyiz.

Yeşilaydan temin ettiğimiz broşüler öğrencilerimize ulaştırılarak, okul rehberlik servimiz tarafından  TBM(Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) kapsamında farkındalık eğitimleri gerçekleştirildi.

Nis

Sınav Kaygısıyla Başetme konusunda 12. sınıf öğrencilerimize rehberlik servisi tarafından grup rehberliği yapılmıştır. Sınav Kaygısı Ölçeği uygulanarak sınava ilişkin duygu ve düşüncelerine yönelik farkındalık kazanmaları amaçlanmıştır.

Mrt

12. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE KOCAELİ KONGRE MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN MARMARAF KARİYER FUARI ETKİNLİĞİNE KATILIM SAĞLADIK

Şbt

Gölcük Kızılay Afet Bilinci Eğitmeni Hikmet Özduman tarafından okulumuz öğrencilerine hem teorik hem de uygulamalı deprem farkındalık eğitimi verilmiştir.

Ock

Okulumuz 2023-2024 mezunlarından, SÖZEL puan türünde Türkiye 1723. sü ve 2042. si olan Azra Toprak ve Merve Saim ile gerçekleştirdiğimiz mezun buluşmalarında  öğrencilerimiz sınava hazırlık süreçlerini ve deneyimlerini paylaşarak arkadaşlarına değerli bilgiler vermişlerdir. Kendilerine bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyor ve teşekkür ediyoruz

Mrt

11 ve 12. sınıf öğrencileirmize okulumuz rehberlik servisi tarafından  öz disipilin, planlı çalışma ve motivasyon konusunda farkındalık semineri düzenlenmiştir.

Eğitim danışmanı Emrullah Özkan tarafından da 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize sınav ara sınıfta kazanılır ve zaman yönetimi konulu eğitim verilmiştir.

Ock

Enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmakta olup, enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Verimliliği Haftası" olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, bu hızla tüketiminin devam etmesi halinde, yakın bir tarihte kaynakların tükenmesi, hatta üretilemez hale geleceği olasıdır. Bu sebeple enerji kaynaklarının korunması ve tüketimde tasarruf yapılması önem arz etmektedir.

Enerjide küçük önlemler büyük tasarruf sağlamaktadır. Bugünden yapacağımız her tasarrufun geleceğimize katkısı olacaktır. Çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için enerji ve enerji kaynaklarında israf yapılmaması gerekmektedir.

Ara

11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla Boğaziçi Üniversitesine  düzenlediğimiz gezimizde , Boğaziçi kampüsünü yakından görme imkanı elde ettik . Üniversite tanıtım ekibinin gerçekleştirdiği sunum ile Boğaziçi Üniversitesi'ne dair detaylı bilgiler edindik Sonrasında Hababam sınıfı müzesi, Çamlıca Sosyal Tesisleri ve Çamlıca Camii'ni ziyaret edip gezimizi keyifli bir şekilde sonlandırdık

Ara

TYT ve AYT denemelerimiz düzenli aralıklarla devam etmektedir..

Ara

Kocaeli İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından "Vefatının 50. Yılında Büyük Ozan Âşık Veysel'i Anma Programı" Başiskele Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezinde Gerçekleştirildi. Programa öğrencilerimizle katılım sağlayarak âşıklık geleneğinin son büyük temsilcileri arasında yer alan halk ozanımız Âşık Veysel'i andık.